تأثیرات ویروس آنفولانزا هم ممکن است شدید باشد و هم خفیف. همین بهانهای شد تا گروهی از محققان نکتهای را کشف کنند که ما را به تولید واکسن علیه این بیماری امیدوار نماید.
به گزارش سافت گذر، ماریوس کوتساکوس، محقق دانشگاه مؤسسه آموزشی ملبورن دوهرتی اعلام کرده که او و همکارانش توانستهاند در زمینه تولید واکسن آنفولانزا پیشرفت چشمگیری داشته باشند. او میگوید:«« هدف گروه ما، تولید واکسن آنفولانزا بدون نیاز به فرمولاسیون خاص برای تمام مردم جهان است. چاپ مقاله ما در مجله Nature این هفته نشان میدهد که زیرمجموعهای از سلولهای سفید خون به نام Killer T میتوانند در مقابل تمام ویروسهای آنفولانزا که برای سلامتی انسانها ضرر دارند، سیستم ایمنی بسازند. این خبر بسیار خوبی است چرا که راه تولید واکسن آنفولانزا را به ما نشان میدهد. در واقع، ما بخشهایی از ویروس بیماری آنفولانزا را پیدا کردهایم که تقریباً در همه جا مشترک هستند ولی در برابر سلولهای دستگاه ایمنی، تاب مقاومت ندارند»».
سلولهای Killer T نوعی سلول سفید خون هستند که وظیفه دارند بدن را اسکن کرده و حالات غیرطبیعی آن را تشخیص دهند. این بخشهای کوچک جزء بسیار مهمی از دستگاه ایمنی به شمار میروند. سلولهای مورد بحث، با استفاده از تکنیکی به نام پرتو افکنی تودهای، توانایی هدفگیری و از بین بردن سلولهای آسیبدیده را دارند. با این کار، محققان توانستند بخشهایی از ویروسهای آنفولانزا که در اکثر جاها مشترک هستند را شناسایی کنند. تولید واکسنی که بتوان از آن برای مدت طولانی استفاده کرد، به خودی خود کار سختی است زیرا ویروسها مدام تغییر شکل میدهند و بدن توانایی ابداع روشهای دائمی برای مبارزه با آنها را ندارد.
حالا اگرچه این تحقیق فعلاً در مراحل اولیه خودش است ولی تیم پشت آن امید دارد بتواند به موفقیت نهایی دست یابد. در آزمایشهای انجام شده روی حیوانات، محققان توانستند سلولهای Killer T را فعال کنند و میزان ویروسهای آنفولانزا را به شدت کاهش دهند.
اما خبر بدی که اخیراً به دست آمده این است که سلولهای Killer T کشف شده، در بدن 50 درصد مردم دنیا وجود دارد بنابراین آزمایشهای آتی باید این مشکل را حل کنند.
کوتاسکوس خاطر نشان میکند:«« قدم بعدی ما، استفاده از روشهای مختلف موجود در آزمایش انجام شده برای شناسایی سلولهای Killer T بیشتر است تا بتوانیم همه ویروسهای آنفولانزا را بشناسیم و آن را در اختیار تمام جهانیان بگذاریم»».
منبع: digitaltrends.com